open-navfaktor-logo
search
Skupština izabrala
Maratonska sjednica: Željezničar dobio novog predsjednika
Skupština FK Željezničar počela je u 11 sati u zgradi Mašinskog fakulteta na Vilsonovom šetalištu
15.06.2019. u 17:42
get url
text

Završeno je maratonsko zasjedanje Skupštine FK Željezničar, a delegati su za novog vršioca dužnosti predsjednika Plavih izabrali Jasmina Badžaka, direktora konjičke firme Surtec-Eurosjaj.

Badžak je bio dio Upravnog odbora koji je predvodio Nihad Selimović.

Selimović je prije nekoliko dana podnio ostavku na predsjedničku funkciju. Odstupio je iz moralnih razloga, zbog činjenice da klub nije izborio nastup u evropskim takmičenjima. Selimović je bio prvi čovjek Želje od 24. decembra prošle godine, kada je naslijedio Senada Misimovića.

Skupština FK Željezničar počela je u 11 sati u zgradi Mašinskog fakulteta na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Prisutno je bilo 35 delegata i veliki broj medija.

Novinarima je pristup bio dozvoljen samo u uvodnim minutama sjednice, nakon čega su morali napustiti salu.

Prije samog održavanja Skupštine, na Vilsonovo šetalište je stigla i navijačka grupa Manijaci. Sve je proteklo mirno, a navijači su nakon kraćeg vremena otišli uz poruku "nikom te nedamo".

Zanimljivo, doskorašnji direktor Mirsad Šiljak želio se obratiti članovima Skupštine, što mu nije dozvoljeno. Čak nije mogao ni u zgradu Mašinskog fakulteta, pa je spas od paklene vrućine potražio u jednom od obližnjih kafića.

Članovi nove Uprave ostaju u tehničkom mandatu, do nove Skupštine koja je zakazana za 29.juni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.