open-navfaktor-logo
search
Španski list
Marca hvalila vezni red Barcelone, šta misli o Miralemu Pjaniću?
Ugledni španski list Marca, čije simpatije uživa Real Madrid i sve ono što dolazi iz španske prijestolnice usporedio je vezni red vjerovatno najbolje generacije Barcelone svih vremena i one sadašnje.
09.03.2021. u 19:32
get url
text

Prema mišljenju novinara Marce Jaime Rincona, nekada fantastični trio katalonskog tima Xavi, Busquets i Iniesta mogao bi naslijediti trojac Busquets, De Jong i Pedri.

Moćni vezni red Barcelone koji se raspao prije više od šest godina nakon odlaska Xavija bio je motor ekipe koja je lomila svakog protivnika. Ipak, odlaskom Xavija, a tri godine kasnije i Inieste, Katalonci nikako nisu uspjeli da podmažu taj motor.

Marca piše kako Arthur, Rakitić, Arturo Vidala, Alena, Denis Suarez, Rafinha, Coutinho i Pjanić nisu uspjeli donijeti ono što se od njih očekivalo.

Poznati list tvrdi kako se budućnost Barcina veznog reda svodi isključivo na trio Busquets, De Jong i Pedri, a pritom su možda i prežestoko kritikovali Miralema Pjanića.

- Oni uvijek igraju. Uvijek su njih trojica i niko drugi. Uloga Riguia Puiga nečemu i svjedoči, a Pjanićeva čak ni to - napisao je novinar Marce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.