open-navfaktor-logo
search
Poznati list
Marca: Modrić je najbolji vezni fudbaler u historiji Real Madrida
Najčitaniji španski list Marca proglasila ga je hrvatskog reprezentativca Luku Modrića najboljim veznim fudbalerom u historiji Kraljevskog kluba, te ga usporedila s dvojicom nedodirljivih kad je u pitanju Real.
10.12.2021. u 17:44
get url
text

- Nikada u historiji Reala nije 36-godišnjak toliko značio klubu i dominirao u njemu. U dvije glavne utakmice jeseni, protiv Real Sociedada u La Ligi i Intera u Ligi prvaka, sjajno je odigrao po svih 90 minuta i još prvi put bio kapitan. Hrvat je posebno efektnu lekciju očitao protiv Intera, koji je prije tri godine uradio sve da dovede najboljeg igrača tadašnjeg SP-a - piše Marca i dodaje:

- Modrić, koji i u veteranskim godinama donosi magiju igri Reala, legenda je kluba, najbolji vezni igrač koji je igrao za taj klub. Otkako je Reala, nijedan njegov fudbaler nije u toj dobi bio tako važan ni igrao na takvoj razini. Na poziciji koja zahtijeva najviše i na kojoj se jako rijetko može vidjeti da veterani pružaju partije makar više srednje klase, Modrić igrao kao da je u najboljim godinama -

Na kraju Marca stavlja Modrića u ravan dvojice najvećih fudbalera u historiji Real Madrida: 

- Hrvat neće biti najstariji igrač u historiji Reala. To su Ferenc Puskas i Alfredo Di Stefano, ali on ne pati od toga. Modrić je legenda na razini ta dva Realova giganta - zaključio je španski list.

Modrić je za Real Madrid do sada odigrao 408 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je 28 golova, ostvario 66 asistencija, te osvojio 17 trofeja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.