open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Marić: Ministre Vraniću, dajte konkretno kažite šta je problem, krenuli ste od Kulina bana
Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić na sjednici Skupštine KS počeo je izlaganje o poduzetim mjerama u borbi sa koronavirusom, ali ga je zastupnik Zvonko Marić prekinuo kazavši da trebaju konkretne podatke.
15.03.2021. u 12:59
get url
text

Vranić je, između ostalog, kazao kako su otvorena dva drive-in punkta za testiranje, da je uspostavljen call centar za pozive građana, da se radi na nabavci antigen testova, da je osiguran angažman dodatnog zdravstvenog osoblja u Opću bolnicu i u domove zdravlja, da se angažirani dodatni vozači, da je nabavljeno 200 boca sa kisikom koje će patronažni timovi dijeliti bolesnicima u kućnim uvjetima, da će se, ukoliko bude potrebe otvoriti Covid-bolnica u nekoj od sportskih dvorana u KS.

Zastupnik Zvonko Marić je prekinuo ministra Vranića kazavši kako ne treba odugovlačiti već da se priča o konkretnim stvarima.

- Ako je moguće da skratite taj dio jer nam nije potrebno. Krenuli ste skroz unazad, da ne upotrijebim ono od Kulina bana, dajte da skratimo. Dajte nam konkretne stvari. Moramo biti efikasni i danas nemamo vremena da bismo elaborirali stvari koje su manje-više poznati. Nemojte da nabrajam šta ste nam nabrojali, da ste bili 20 dana odsutni... Dajte nam recite koji su problemi kako bi vam Skupština pomogla, vašem Ministarstvu, vašoj Vladi – kazao je Marić.

Vranić je nakon Marićevog komentara nastavio sa svojim izlaganjem.

- Ako vas to ne zanima, da vidite hronološki jer Vi to sve znate, mislim da naši građani svi to ne znaju, ali ću nastaviti sa onim što vas zanima. Ono što ja nabrajam je u sklopu liječenja od koronavirusa – kazao je Vranić te nastavio dalje sa svojim izlaganjem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.