open-navfaktor-logo
search
Tražio vanrednu sjednicu
Marić: Nedopustivo da ne zasjeda Skupština KS, iznenađen sam vožnjom na bageru
U trenutku kada se usložnjava stanje na terenu, gdje građani grčevito biju bitku da sačuvaju ono malo teško stečene imovine, bez struje, vode, gladni, žedni, zabrinuti za svoje porodice, primorani smo da slušamo isprazne fraze predstavnika vlasti. Šta će pacijenti bez kisika ukoliko punionica Messer u Rajlovcu bude onesposobljena za distribuciju, zbog toga što je zgrada poplavljena. Zar nije bilo logično i normalno da rukovodstvo Skupštine KS zakaže u nenormalnoj situaciji, vanrednu sjednicu, ili da je inicira premijer Edin Forto, ili predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić ili lider pozicije Elmedin Konaković, napisao je to danas na svom Facebook profilu Zvonko Marić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.
05.11.2021. u 18:20
get url
text

Iako je tražio zakazivanje vanredne sjednice Skupštine KS, do toga nije došlo.

- Volio bih da nisam morao da komentiram aktuelnu situaciju, ali ovo što sada vidim je nedopustivo i neprimjereno za ozbiljne ljude, za ozbiljne nositelje vlasti. Ne mogu da vjerujem, zakazana nam je sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo za 15.30, a zatim je odgođena za 18 sati. Maloprije smo dobili obavijest da se odgađa u potpunosti Kolegij uz obrazloženje predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića da je preče pomoći ljudima na terenu – kazao je Marić za Faktor, te dodao:

- Ja ne mogu da vjerujem, nismo betmeni, da rješavamo probleme na terenu a da ne održimo sjednicu najviše zakonodavnog tijela. Jer Vlada sigurno ima neke zahtjeve koje ne može riješiti bez podrške najvećeg zakonodavnog tijela.

Komentirao je zastupnik Marić i današnju vožnju na bagerima zastupnika i predsjednika strankre Narod i pravda, ministra privrede i NiP-ovca Adnana Delića i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića, također člana NiP-a.

VEZANI TEKST - NiP-ovci u akciji: Delić, Konaković i Okerić na bageru, ovoga se ni Vučić ne bi sjetio!

- Malo sam iznenađen jednom nesmotrenošću da se ljudi voze na bageru, a lično smatram, možda sam racionalan, da bager treba da služi prvobitnoj svrsi a ne da prevozi ljude, posebno ne političare. Mislim da je korisnije bilo da se iskoristi za te potrebe – naveo je Marić.

Ukazao je i na to da je na ulicama Sarajeva prvenstveno trebalo očistiti lišće, za koje Marić smatra da je veliki uzrok začepljenja slivnika na saobraćajnicama i da je to onemogućilo velikim količinama vode da oteče.

- Kanali su začepljeni, zar nije bolje da je bager čistio lišće i ulice. Nisam ekspert al odgovorno tvrdim da je nepokupljeno lišće začepilo odvode – zaključio je Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.