Marica Gajić u posjeti kod ženske U-20 reprezentacije BiH

Objavljeno: 08.06.17 u 12:36

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Marica Gajić posjetila je sinoć na Ilidži našu žensku U-20 reprezentaciju.

Gajić je obišla stare prijatelje i dala podršku našim mladim djevojkama pred velika iskušenja koja ih očekuju na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

- Djevojke i stručni štab znaju da imaju moju bezrezevnu podršku i osjećala sam potrebu da ih posjetim i malo se družim sa njima - kaže Gajić, te dodaje:

- Pred njima je zaista težak zadatak, jer ne Eurobasketu nema slabe ekipe. Nijanse će odlučivati o pobjedniku, a ja vjerujem da će, uz kvalitet koji posjedujemo, i sreća biti na strani naše reprezentacije. Uvjerena sam da će ove djevojke, predvođene selektoricom Marom Lakić-Brčaninović, dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Kada je tako, rezultat nikada ne izostane.

Seniorska reprezentativka BiH se na kratko osvrnula na potencijal i budućnost ženske bh. košarke.

- Mi možemo napraviti jednu jako lijepo priču. Imamo potencijala, imamo kvaliteta, samo je, uz adekvatan rad, potrebno da to iskoristimo na pravi način. Ove djevojke su pravi dokaz da ženska bh. košarka ima zaista lijepu budućnost - rekla je jedna od najboljih bh. igračica, Marica Gajić.