VEZANI TEKST - Hrabra Mostarka Marija: U meni kuca srce starije od mene nekoliko godina

A onda je nečije "da" omogućilo da Marija Jarak iz Mostara dobije novo srce i da krene u novi život, objavilo je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH. 

- Transplantacija se dogodila u austrijskom Innsbrucku prije 16 godina, a srce je stiglo iz Njemačke. Srednja škola, fakultet sve uspješno završeno, mladalački dani. A onda se, što je i prirodno, zaljubila u svog Marina. Doživjela je i svoj najsvečaniji trenutak u životu a to je njena svadba. Ono o čemu su maštali ona i njen Marin je beba. To, još samo taj cilj da ostvare. Bilo je sigurno stresno pa donekle i rizično da se trudnoća dovede do kraja. Ipak, desilo se 23. oktobra 2023. na svijet je stigla malecka Iva. Za Mariju i Marina možda i najsretniji dan u njihovim životima.

Hvala Bogu i ljekarima koji su omogućili da im se ostvari njihova velika želja.  Mi im možemo samo poželjeti svu sreću svijeta i da mala Iva bude živa, zdrava i sretna zajedno sa svojom mamom i tatom, divnim i upornim ljudima. Njihova velika ljubav je iznjedrila ono što su oduvijek željeli-baby. Živi i zdravi bili 100 godina - poručili su iz Udruženja. 

- Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih pet godina i osam mjeseci. Bog samo zna koliko sam te željela i voljela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila sedam mjeseci. A onda si, djevojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati. Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. E to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao. ICA - napisala je Marija Jarak.