open-navfaktor-logo
search
Predsjednik oik BiH
Marijan Kvesić dobitnik EOK nagrade "Evropski olimpijski vijenac"
Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić dobitnik je prestižne nagrade "Evropski olimpijski vijenac" koju dodjeljuje Evropski olimpijski komitet (EOK).
26.11.2021. u 13:45
get url
text

Dobitnika te prestižne nagrade izabrao je Izvršni komitet EOK-a, a Kvesića su predložili Predsjedništvo OK BiH i Izvršni komitet OK BiH.

Nagrada je dodijeljena za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji te doprinosu unaprijeđenja saradnje između evropskih NOK-ova.

Istaknuto je da nagrada predstavlja veliko priznanje aktuelnom predsjedniku Olimpijskog komiteta BiH, ali i članovima Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta BiH te cijeloj bh. olimpijskoj porodici.

Kvesić je naveo da je to nagrada za njegovu predanost Olimpijskom pokretu 25 godina u kontinuitetu, ali i priznanje za mnoge projekte koje je Olimpijski komitet BiH uspješno realizovao s ciljem promocije olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti gdje su sportisti uvijek bili na prvom mjestu.

Dodjela nagrade je održana jučer tokom 41. seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Šamorinu u Slovačkoj.

Kvesiću je nagradu uručio predsjednik EOK-a Spyros Capralos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.