open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Marin Magdić, defanzivac Zrinjskog: Zasluženo smo jesenji prvaci
Zrinjski je u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj savladao Tuzla City rezultatom 2:0 i osigurao naslov jesenjeg prvaka dva kola prije kraja prvog dijela sezone.  
23.11.2021. u 22:33
get url
text
Marin Magdić

Marin Magdić, mladi fudbaler koji je prethodne sezone u Zrinjski stigao iz Osijeka, dao je intervju za Zrinjski TV. Komentarisao je utakmicu na Tušnju, kao i naredna dva meča kojima se završava jesenji dio prvenstva.

- Teška utakmica, teški uvjeti. Znali smo da će biti tako, ali pokušali smo iza odraditi kako treba i gore se nadat da ćemo zabiti gol. Pokazalo se još jednom da imamo odlične igrače prema naprijed, da smo u stanju zabiti gol svakome, a rijetko nam stvaraju šanse. Tako je bilo i ovaj put.

Zasluženo smo jesenjski prvaci. Cijela ekipa radi kako treba i mislim da je to plod ovih pet golova što smo primili, najmanje u ligi. Pred domaćim navijačima imamo naredne dvije utakmice, nadam se da će doći u što većem broju, podržati nas i da završimo ovu polusezonu kako treba sa dvije pobjede - rekao je Magdić.

Dodao je i da je Zrinjski tek na pola puta od titule, da još ništa nije gotovo. Kao primjer je naveo prošlu sezonu i dvocifrenu bodovnu prednost Sarajeva, koju su na kraju prokockali. 

- Treba nastaviti ovako raditi i dalje. Nadam se da možemo završiti prvi - riječi su kojima Magdić završava intervju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.