open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Marinović priznao dominaciju protivnika, šta je sa fizičkom spremom?
Sarajevo nije dominiralo u drugoj ovosezonskoj pobjedi do koje je stiglo nakon što je s 1:0 na Koševu savladalo Tuzla City.
12.08.2020. u 20:20
get url
text

Do nove "trice" Bordo tim je stigao zahvaljujući prvom ovosezonskom golu Mersudina Ahmetovića.

VEZANI TEKST - Prvjenac Ahmetovića za pobjedu Sarajeva, Tuzla City ima za čim žaliti

- Sigurno da je utakmica bila teška. Nekih 30 minuta držali smo igru pod kontrolom, nakon čega smo pali. Tuzla je dominirala, imala je nekoliko dobrih prilika, ali sačuvali smo mrežu. Bez obzira na sve, moram da pohvalim momke koji su pokazali karakter - rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Sarajevo.

U nastavku susreta prvacu su izgledali dosta slabašno, pogotovo kada je riječ o fizičkoj spremi.

- Imali smo taj problem, nismo bili svježi u drugom poluvremenu i pali smo. Ima tu i objektivnih razloga, kao što su povrede određenih igrača, ali svakako smo djelovali umorno - kazao je trener Bordo kluba.

Na pitanje da li su tokom priprema nedostajale jače utakmice, trener Sarajeva je odgovorio:

- Sve je to tačno, jer nigdje nismo mogli otići zbog pandemije i pripremiti se adekvatno. Zato nismo mogli ni birati protivnike, a preostaje nam jedino da nastavimo raditi.

Sarajevo sljedeće sedmice u pretkolu Lige prvaka igra protiv Connah's Quay Nomads.

- Nisu igrali od 16. marta zbog čega nemamo puno informacija o njima i teško ih je sakutirati. Imamo određene informacije da imaju nekoliko novih igrača, pa ćemo u narednim danima pokušati što više da ih upoznamo - kazao je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.