open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
Martinez ponovo šokirao javnost: Na proslavi u Buenos Airesu nosio lutku s Mbappeovom slikom
Reprezentativci Argentine pojavili su se danas na ulicama Buenos Airesa kako bi proslavili naslov svjetskog prvaka sa navijačima, a golman Gaučosa Emiliano Martinez ponovno se pobrinuo da bude u centru pažnje sramotnim ponašanjem.
20.12.2022. u 22:08
get url
text

Martinez, koji je proglašen najboljim golmanom SP-a u Kataru, zalijepio je sliku reprezentativca Francuske Kyliana Mbappea na lutku i s njom ponosno mahao prema navijačima.

Lionel Messi, Mbappeov saigrač iz PSG-a, mirno je stajao sa strane i smješkao se.

VEZANI TEKST - Martinez od heroja Argentine do primitivca

Ovo nije bio prvi put da argentinski golman provocira Mbappea. Sjajni Francuz finalu mu je zabio tri gola i jedan u raspucavanju, ali Martinez je sebi dao za pravo da se sprda s njim. 

U svlačionici se nakon finalnog meča narugao Mbappeu te je prekinuo slavlje i od saigrača tražio da održe minutu šutnje za francuskog golgetera.

Podsjetimo, Martinez je usmjerio sve oči prema sebi i na ceremoniji dodjele nagrada nakon finala Mundijala napravio vulgaran potez kada osvojenu zlatnu naslonio na međunožje i okrenuo se publici i s njom se izrugivao francuskim navijačima.

Buenos Aires prvi put dočekuje svjetske prvake nakon 1986. godine, kada je Argentina s Diegom Armandom Maradonom bila najbolja na Mundijalu igranom u Meksiku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.