open-navfaktor-logo
search
"ONI DANI" RAJKA VASIĆA
Matori je opet sanjao genocid
To što javno ispoljava periodično, uglavnom u julu, po njegovoj se glavi vrzma tokom cijele godine, ali mu voda na usta krene baš tako pred 11. juli pa slini sve do iza 20. jula
20.07.2019. u 22:18
get url
text
get url
text

Rajko Vasić, član SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar te stranke, na Twitteru je ponovo objavio jedan od svojih čuvenih tvitova.

Matori je opet sanjao genocid.

- Ako se kurčite u avionu, a ne znate da letite, vas u svakom ratu čeka genocid- njegova je poruka u kojoj je, razumije se, vulgarizam najmanji problem.

Ono što nadilazi i najveći prostakluk koji se tako "sočno" može sročiti na jezicima ovdašnjih naroda, svakako je Vasićevo periodično pozivanje na novi genocid.

Prošle je godine pisao: "Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku".

To što javno ispoljava periodično, uglavnom u julu, po njegovoj se glavi vrzma tokom cijele godine, ali mu voda na usta krene baš tako pred 11. juli, pa slini sve do iza 20. jula. Srebrenica -Prijedor.

Zašto to zapravo i nije loše? Nije iz prostog razloga što je Rajkan samo megafon genocidne ideologije i politike s obje strane Drine. S onu pod pokroviteljstvom SNS-a Aleksandra Vučića i s ovu-SNSD-a Milorada Dodika. Dakle, Rajko Vasić i slični njemu tu su u suštini, ako se uspavamo, da nas podsjete s kime imamo posla. Da se ne opuštamo pomišljajući kako nije moguće da pokušaju ponovo. I zato je važno, jako je važno, svaki put objaviti ono što Vasić napiše na tu temu.

Bilo bi važno i da je glavna tužiteljica Gordana Tadić uradila svoj dio posla u vezi s Vasićevim prijetnjama, ali ona valjda ima prečih stvari. Primjera radi, da svako malo traži istrage o navodnim prijetnjama koje su lično njoj upućene. Kao što je nedavna kad ju je nepoznati "atentator" zvao iz egzotičnih afričkih zemalja, čime je nasmijala javnost. Ili naprosto nema dozvolu da se bavi svojim poslom?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.