open-navfaktor-logo
search
Reditelj je imao zahtjev
Matthew McConaughey otkrio kako je propustio glavnu ulogu u filmu "Titanik"
Na mnogo načina, "Titanik" iz 1997. godine bio je posljednji holivudski old-school blockbuster, oslanjajući se na moć zvijezda i dramatičnu priču koja je osvojila publiku.
24.02.2021. u 12:03
get url
text

Glasine oko nastanka filma od tada poprimile su epske razmjere.

Jedna dugogodišnja legenda glasila je da je Matthew McConaughey trebao da glumi glavnu ulogu Jacka Dawsona, koju je inače dobio Leonardo DiCaprio.

U intervjuu sa Robom Loweom, McConaughey je priznao da je njegova audicija prošla tako dobro da je bio siguran da je dobio ulogu.

Dok je glumac čitao tekst sa Kate Winslet scena je zabilježena na video snimcima, kako bi mogli da vide kako će sve izgledati na ekranu.

Nakon toga, Matthew je napustio prostorije, a neko iz filmske ekipe ga je ispratio i rekao da je sve prošlo u najboljem redu.

Iz snažnih pozdrava umjetnik je shvatio da je njegovo izvođenje zaista imalo efekta i da je dobro prošao.

- Zaista sam mislio da sam dobio ulogu - objasnio je glumac u podcastu sa Robom Loweom.

U vrijeme kada je "Titanik" nastajao, režiser James Cameron tražio je harizmatičnu osobu da preuzme ulogu Jacka.

Matthew McConaughey je već tada bio afirmisana filmska zvijezda. Ali Cameron je na kraju zaključio da je za ulogu Jacka potreban neko mlađi. Tada mu je skrenuta pažnja na mladog glumca po imenu Leonardo DiCaprio.

Na nesreću, DiCaprio nije bio zainteresovan za snimanje ovog filma, ali njegova audicijska scena osvojila je Camerona, uprkos tome što se sam glumac nije previše trudio.

Ipak, Camerona instinkt nije prevario, jer je film doživio jedan od najvećih uspjeha svih vremena.

DiCapriov nastup pokazao se toliko neodoljivim da je "Leomania" postala legitimni fenomen pop kulture, a uloga Jacka Dawsona obilježila je DiCapriovu karijeru.

Što se tiče Matthewa McConaugheya, uspio je da se oporavi od neuspjele audicije za "Titanik" i nastavio da snima niz komercijalno uspješnih filmova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.