open-navfaktor-logo
search
Trener Lazija
Maurizio Sarri nakon meča prozvao Irfana Peljtu: On bi iznervirao i sveca
Fudbaleri Lazija sinoć su poraženi u posljednjoj utakmici grupne faze Evropske lige na gostovanju kod Feyenoorda sa 1:0, a ovaj meč sudio je naš Irfan Peljto. 
04.11.2022. u 08:56
get url
text

Gol odluke postigao je Gimenez u 64. minuti.

Najbolji bh. arbitar je nakon pregledanog snimka u VAR sobi dobio signal da prizna pogodak iako je u samo akciji viđeno nekoliko diskutabilnih situacija.

Peljti su na ovom meču asistirali Davor Beljo i Damir Lazić.

Četvrti sudija je bio Miloš Gigović, na čiju asistenciju je Peljto pokazao žuti karton treneru Lazija Mauriziju Sarriju.

Sarri je na konferenciji za medije nakon meča posebno udario po bh. sudijama.

- Sudija bi iznervirao i svetog Padre Pija, užasno smo tretirani. Da sam ja predsjednik kluba, ne bi ni igrao Konferencijsku ligu. Sudije su bile zbunjene, golu su prethodila dva faula - rekao je iznervirani trener Lazija pa nastavio svoje izlaganje na temu sudija:

- Prekid kod gola je trajao pet minuta. Volio bih znati koliko se efektivno igralo od te sporne situacije pa do kraja utakmice. Zašto smo igrali samo četiri ili pet minuta efektivnog vremena i ko je za to odgovoran - pitao se Sarri.

Peljto je tokom meča dodijelio čak deset žutih kartona, a u sudijskoj nadoknadi isključio je mladog igrača Lazija Romera, nakon što je ovaj u kratkom vremenskom periodu zaradio dva žuta kartona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.