open-navfaktor-logo
search
Sviđa mu se
Mauro Icardi: Učinit ću sve da ostanem u PSG-u
Argentinac je u PSG stigao na posudbu iz Intera, ali je novinarima kazao kako i narednih godina želi ostati u Parizu
05.11.2019. u 13:27
get url
text

Mauro Icardi, napadač Paris Saint-Germaina (PSG), izjavio je da će učiniti sve kako bi i dalje ostao u pariskom velikanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Icardi je u PSG stigao na posudbu iz Intera, ali je novinarima kazao kako i narednih godina želi ostati u Parizu.

Argentinac je odlično počeo sezonu u pariskoj ekipi, postigavši sedam golova u prvih osam mečeva, zbog čega čelnici PSG-a već razmišljaju o opciji da ga otkupe od Intera za 70 miliona eura.

- Igrati za PSG je zaista nešto posebno, to je sigurno jedan od najboljih klubova na svijetu. Spreman sam da uradim sve što je potrebno kako bih ostao ovdje. Na terenu ću sigurno pokazati sve svoje kvalitete - kazao je Icardi.

Istakao je da je u oktobru igrao dobro, napominjući kako od sebe očekuje još bolje igre.

- I narednih mjeseci ću nastaviti igrati ovako pa ćemo vidjeti da li ću ostati na kraju sezone. S ovim klubom želim ostvariti mnoge ciljeve koje sam zacrtao - rekao je 26-godišnji Icardi.

Argentinac je u dosadašnjoj karijeri igrao za Sampdoriju, Inter Milan i Paris Saint-Germain. Najveći trag je ostavio u Interu za koji je u 188 mečeva postigao 111 golova.

Inter je Icardija u septembru poslao na posudbu u PSG do kraja sezone, a ostaje da se vidi da li će budućnost napadača biti na Parku prinčeva ili će se vratiti na Apenine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.