Mayweather šokirao javnost: Priznao da je meč protiv McGregora bio farsa

Objavljeno: 06.12.17 u 19:40

Bio je to borilački okršaj vijeka, a sada je i jedan od učesnika priznao da je ustvari sve to bila farsa u kojoj su obojica boraca zaradili veliki novac (po nekoliko stotina miliona dolara).

Mayweather je slavio prekidom u 10. rundi
Mayweather je slavio prekidom u 10. rundi

Naravno, riječ je o bokserskom mega meču između Floyda Mayweathera i Conora McGregora. Mayweather sve češće u medijima, između redove, pokušava potcijeniti izvedbu svog protivnika i stvoriti dojam gotovo da je tokom meča puštao irskoj zvijezdi.

Nakon što je prije nekoliko sedmica u jednom intervjuu izjavio da gotovo nije ni trenirao za meč protiv McGregora, sada je u izjavi za Fighthype rekao kako je u meču puštao Ircu kako bi čitava stvari izgledala zanimljivije.

- Svi su se bunili zbog meča Mayweather - McGregor? Zar ne? Ali ja ću vam reći istinu! Znate da sam puštao McGregoru. Znate da sam htio da to izgleda dobro zbog svih vas… - priznao je Mayweather.

Nakon meča u kojem je tehničkim nokautom svladao UFC prvaka u desetoj rundi, mnogi analitičari su smatrali da se Mayweather nije dovoljno trudio, posebno u prvim rundama koje su mnogi bodovali za MMA borca. Kako je meč odmicao, tako je bivši svjetski prvak podizao tempo da bi na koncu slavio u desetoj rundi prekidom.

Najprije je tvrdio da se radilo o smišljenoj taktici kako bi izmorio borca koji nikada do sada nije bio boksač. A sada tvrdi da je puštao McGregoru kako bi meč izlgedao bolje.