McGregor nije izdržao: Mayweather postao najuspješniji bokser svih vremena

Objavljeno: 27.08.17 u 08:14

Floyd Mayweather JR vratio se u ring pobjedom protiv Conora McGregora u boks meču u T-Mobile areni Las Vegasu, vrijednom nekoliko stotina miliona dolara. 

Mayweather pobijedio nakon prekida u desetoj rundi
Mayweather pobijedio nakon prekida u desetoj rundi

MMA zvijezda i dvostruki UFC-ov prvak McGregor izdržao je više od devet rundi u ringu s neporaženim prvakom u svom prvom profesionalnom boks meču. S druge strae, Mayweatheru je ovo bila 50. pobjeda u karijeri, čime je postao najuspješniji bokser svih vremena, nadmašivši Rockyja Marciana koji je karijeru završio s 49-0.

- Ovo mi je sigurno bila posljednja borba u karijeri - rekao je Mayweather odmah nakon pobjede.

Meč je kasnio oko sat vremena zbog problema koje su organizatori imali s pay-per-view opcijom.

- McGregor je stvarno tvrd i izdržljiv. Bio je bolji nego sam očekivao, davao mi je stalno nove uglove u napadu i morao sam se prilagoditi - izjavio je Mayweather nakon pobjede.
- To je bio samo umor, ja uopće nisam uzdrman. Prerano je prekinuo borbu - rekao je McGregor, kojem je ovo bio prvi boks meč u karijeri, a dosad je pobijedio u 21 od 24 MMA borbe.

- Trebali su ga pustiti da me sruši, pa šta onda? Imao sam ga u prvim rundama i zadovoljan sam kako sam se borio. Nije tako jak i brz, ali je nevjerovatno miran. Fascinantno. Imao je nevjerovatnu karijeru i na tome mu se mora čestitati. Mislim da niko drugi ne bi ovako riskirao kao što sam ja - dodao je Irac.