open-navfaktor-logo
search
Pohvale treneru
McTominay: Solskjaer vjeruje mladim igračima
Iskustvo je važno, ali mladi igrači su gladni uspjeha. A to što je neko više igrao ne znači da je bolji, kazao je McTominay
17.08.2019. u 11:33
get url
text

Vezni fudbaler Scott McTominay kazao je da Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda vjeruje mladim igračima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovu tvrdnju 22-godišnjeg veznjaka potvrđuje sastav koji je Solskjaer izveo protiv Chelseaja na otvaranju sezone, a čija je prosječna starost bila 24 godine i 227 dana. Crveni đavoli odigrali su sjajnu utakmicu i deklasirali Plavce savladavši ih rezultatom 4:0.

- Iskustvo je važno, ali mladi igrači su gladni uspjeha. A to što je neko više igrao, ne znači da je bolji. Godine su samo broj. Kada vidite Kyliana Mbappea i Marcusa Rashforda kako igraju tako mladi i kakve nevjerovatne stvari rade sve je jasno - kazao je škotski fudbaler.

U duelu sa Chelseajem u sastavu Uniteda bilo je čak pet igrača ispod 25 godina starosti, a najstariji u timu bio je 28-godišnji David de Gea.

Manchester United u drugom kolu Premier lige Engleske u ponedjeljak gostuje Wolverhamtponu, a utakmica počinje u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.