Rumuni su izborili treće pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu u nevjerovatnoj utakmici odigranoj u nevjerovatnim okolnostima.

FCSB je prošao na penale. Duel je poslije 90 minuta ige i produžetaka okončan rezultatom 6:6! Penal-drama pripala je gostima.

Fortuna je bila saveznik rumunskog tima na ovom meču, ali u pripremi sigurno ne. Čak 18 fudbalera i članova osoblja bilo je pozitivno na koronavirus. Među njima su kapiten koji je smješten u bolnicu, trener kluba, fizioterapueti...Ukupno su Rumuni imali 14 fudbalera na raspolaganju, samo jednog više nego što nalaže UEFA protol. Bilo je pitanje da li će se utakmica uopće i igrati, a kada je stiglo zeleno svjetlo, a sudija označio početak susreta, nastala je prava ludnica.

Bačka Topola je poslije 15 minuta igre vodila 2:0. Gosti su golovima u 25. i 50. minuti poravnali na 2:2. U 51. minuti srbijanski tim ponovo dolazi do prednosti, a u 63. je bilo 3:3.

U trećoj minuti nadoknade FCSB je preokrenuo na 4:3, a već u narednom napadu domaćin je poravnao na 4:4. Utakmica je otišla u produžetke, gdje su viđena još četiri gola.

FCSB u 105. minuti vodi sa 5:4, a Bačka već u sljedećoj stiže do gola i novog poravnanja. U drugom produžetku Rumuni postižu i šesti gol, a Bačka tri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka dolazi do poravnanja 6:6.

Vrijedi istaknuti da su domaći igrali sa dva igrača manje. U 44. minuti isključen je Ponjević, a u 103. Silađi.

U izvođenju penala bolje se snašao gostujući tim, čiji su svi igrači bili precizni, dok je jedan igraČ Bačke promašio udarac sa 11 metara.

Najzanimljivije detalje sa utakmice pogledajte OVDJE.