open-navfaktor-logo
search
Hematom na nozi
Medicinski tim U-21 reprezentacije BiH nastoji sanirati povredu mladog veznjaka
Stjepan Lončar je u prethodnom susretu svog tima dobio udarac u desnu potkoljenicu
10.10.2018. u 15:34
get url
text
Trening mlade reprezentacije BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je obavila i drugi trening u sklopu priprema za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine protiv Portugala.

Sanjin Alagić, asistent selektora Vinka Marinovića, kaže da je atmosfera među igračima jako dobra.

- Kao i obično, atmosfera na okupljanju mlade reprezentacije je jako dobra. Igrači dobro rade. Problem nam predstavljaju povrede Nihada Mujakića i Stjepana Lončara, ostali igrači su zdravi i spremno ćemo dočekati meč sa Portugalom - naglasio je Alagić, koji se potom i osvrnuo na narednog protivnika naše U-21 selekcije.

- Ekipa Portugala je jedna od najjačih u svijetu u ovom uzrastu. Dugo nisu gubili, ali u ovim kvalifikacijama Rumunija i mi smo ih pobijedili. Veoma su kvalitetna ekipa i očekuje nas jako težak posao, zahtjevna i tvrda utakmica. Nama samo pobjeda odgovara i nadamo se da ćemo uspjeti da odigramo disciplinovano i kvalitetno i da dođemo do željenog rezultata.

Povrijeđeni Nihad Mujakić je morao da napusti pripreme reprezentacije, a umjesto njega poziv je dobio defanzivac Željezničara Matej Rodin.

- Mujakić zbog povrede koljena neće moći da nastupi u Portugalu. Stjepan Lončar je u prethodnom susretu svog tima dobio udarac u desnu potkoljenicu. Fizioterapeut Eldin Jarović i ja intenzivno radimo na saniranju hematoma i vjerujemo da će naš vezista biti spreman za meč - kazao je Miloš Mudrenović, doktor naše mlade reprezentacije.

Mlada reprezentacija BiH u Portugalu gostuje 16. oktobra, i to na Estádio dos Barreiros u Funchalu, a utakmica počinje u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.