open-navfaktor-logo
search
Bivši reprezentativac
Medunjanin o oproštaju od Zmajeva: Nisam više htio da slušam te stvari...
Medunjanin smatra da novim igračima treba vremena da pokažu šta znaju, ali da narod nema strpljenja i da hoće rezultat
27.06.2019. u 12:33
get url
text
get url
text

Poslije najvećeg uspjeha u historiji bh. fudbala, što je svakako plasman na SP u Brazilu, od Zmajeva se oprostio veliki broj igrača. Emir Spahić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Vedad Ibišević, Senad Lulić, samo su neki na koje Robert Prosinečki ne može računati.

Haris Medunjanin igra treću sezonu u američkom MLS-u. Od reprezentacije se oprostio poslije 60 odigranih utakmica.

- Uvijek nekad dođe kraj. Mislim da bih mogao još da igram. Odlučio sam da prestanem da igram za reprezentaciju. Dosta sam o tome razmišljao i napravio sam taj potez. Ima dosta mladih igrača koji dolaze poput Gojaka, Krunića, Vrančića -  rekao je Medunjanin za Glas Amerike.

- Vrančić se vratio. Treba da dobije šansu. Igra drugu ligu Engleske. Nije to baš lagana liga da se igra, a on je pokazao da može  - dodao je igrač Philadelphije Union.

Medunjanin smatra da novim igračima treba vremena da pokažu šta znaju, ali da narod nema strpljenja i da hoće rezultat. Misli da je to dobar pritisak na ekipu.

Medunjanin je govorio i o jednom od presudnih razloga o odlasku iz nacionalnog tima.

- Mnogo je tu razloga.  Nisam pozivan jedno vrijeme, pa  sam se vratio nakon mnogo utakmica. Mislim da je to protiv Belgije bilo. Nisam pozivan zato što u Americi igram. Nisam više htio da slušam te stvari. Ako hoćeš da igraš za reprezentaciju, ako imaš kvaliteta, možeš da nastupaš. A već je počelo "igrač u Americi, nije to liga dobra". Onda nisam htio da se petljam i to je jedan od razloga zbog kojeg sam rekao da neću više da dolazim - rekao je Medunjanin.

Veznjak koji je debitovao u eri Ćire Blaževića naglasio je kako Asmir Begović nije zaslužio trenutni status u bh. timu.

- Šteta zbog Begovića. To nije zaslužio. Treba više imati respekta prema njemu. To je moje mišljenje. To je veliki golman sa dosta utakmica u Engleskoj i reprezentaciji - veli Medunjanin, koji je dodao da u reprezentaciji BiH disciplina nije na niovu.

-  Mislimo da možemo svakoga pobijediti talentom. Ima tu dosta stvari, gdje se trenira, gdje se pripremamo, kako se jede, šta se radi, da li smije da se izlazi. To mi nismo imali. Mene je to bolilo. Odrastao sam u Holandiji i to nije bilo kako smo tamo navikli . Da smo imali sve to, mogli smo otići na dva evropska i dva svjetska prvenstva - izjavio je Haris Medunjanin.

Kompletan razgovor s Medunjaninom možete vidjeti OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.