navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Rijetko to rade

Meghan Markle tužila britanski tabloid, princ Harry više ne može gledati patnju supruge

Vojvoda je optužio dio medija za kampanje protiv raznih osoba bez primisli o posljedicama, te uporedio način na koji se odnose prema Meghan s onim kako su se odnosili prema njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani

Objavljeno: 02.10.2019. u 10:05
get url
text

Meghan Markle odlučila je tužiti izdavače medija Mail on Sunday nakon što je u njihovom časopisu objavljeno pismo koje je napisala svom ocu.

Princ Harry također je reagovao tako što je prozvao britanske tabloide i kazao kako više ne može u tišini posmatrati patnju svoje supruge.

Optužio je dio medija za kampanje protiv raznih osoba bez primisli o posljedicama, te uporedio način na koji se odnose prema Meghan s onim kako su se odnosili prema njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani.

Princ je dodao kako ima duboki strah od ponavljanja historije.

- Vidio sam šta se događa kada se one koje volim pretvara u robu do te mjere da ih je nemoguće vidjeti i odnositi se prema njima kao prema stvarnim ljudima. Dođe trenutak kada se jedino možemo suprotstaviti takvom ponašanju jer uništava ljude i živote. To je, jednostavno rečeno, zlostavljanje koje zastrašuje i ušutkava ljude. Svi znamo da je to neprihvatljivo na bilo kom nivou. Nećemo i ne možemo vjerovati u svijet u kojem nema odgovornosti za takve stvari - glasila je izjava princa Harryja na službenoj stranici vojvotkinje i vojvode od Sussexa. Meghan Markle pokrenula je postupak na visokom sudu zbog povrede autorskog prava, zloupotrebe privatnih informacija i kršenja GDPR propisa.

- Postoji ljudska cijena u slučaju nemilosrdne propagande, pogotovo kada je lažna i zlonamjerna. U današnje digitalno doba izmišljotine u medijima koriste se kao istina širom svijeta. Dnevne reportaže ne nestaju u smeću. Bio sam tihi svjedok privatne patnje svoje žene predugo. Ne učiniti ništa protivilo bi se svemu u šta vjerujemo - rekao je Harry.

Britanska kraljevska porodica rijetko poseže za tužbama kao sredstvom rješavanja problema.

Vojvode su trenutno na putovanju Afrikom, pa su privatnim sredstvima unajmili advokate specijalizirane za klevete.