Mehmed Baždarević svjestan da će biti smijenjen: Nasljedniku poželio svu sreću

Objavljeno: 12.10.17 u 20:25

Mehmed Baždarević je nakon utakmice u Estoniji poručio da je spreman ostati selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Baždarević nije uspio odvesti BiH na veliko takmičenje
Baždarević nije uspio odvesti BiH na veliko takmičenje

No, tako ne misli fudbalska javnost u BiH, ni čelnici Fudbalskog saveza naše zemlje. Čini se da je i sam Baždarević postao svjestan da će čelnici N/FSBiH krenuti u potragu za njegovom zamjenom, jer mu je svakako istekao ugovor.

Barem tako se može protumačiti njegov razgovor za N1.

- Šta god da kažem, znate da tu ima analitičara i komentatora koji će sve protumačiti pogrešno. Želim jednostavno da se sve analizira na stručni način i da se kaže šta je bilo dobro, šta nije. Učinili smo sve da odemo na SP, ali istovremeno stvaramo nove i mlade igrače. Ko god bude selektor želim mu sreću jer to je moje zemlja. Moja jedina ambicija je bila da dobro radim i kao profesionalac vodim reprezentaciju. Ko god bude, ako ja nisam, poželit ću mu svako dobro u radu i da BiH ide naprijed - rekao je Baždarević.

Ko će naslijediti Baždarevića još nije poznato. Izvršni odbor će temu "selektor" otvoriti naredne sedmice. Prema izvorima Anadolije prvi pik fudbalske vlade je Meho Kodro.