open-navfaktor-logo
search
Za "Mali svijet"
Meho Beton imao minimalne šanse da preživi, jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku
"Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena…"
21.07.2019. u 14:49
get url
text

Dječak Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, prije nekoliko godina doživio je strašnu nesreću u eksploziji i ljekari su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak.

Nakon 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljivih bolova na 70 posto izgorjelog tijela, Meho je jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku "Za nekoga s autizmom".

Sav prikupljeni novac od utrke iskoristit će se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra "Mali svijet".

Emotivni status o hrabrom dječaku na Facebooku je objavio Vedad Pašić.

- Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka. On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho! Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao. Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred! A danas. Danas je Meho Beton trčao za "Mali svijet", rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena… Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja - na svom Facebook profilu naveo je Vedad Pašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.