open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Meho Kodro u emisiji velike Marce otkrio za kojeg je velikana Džeko mogao igrati
Nekada sjajni napadač, koji je tokom igračke karijere nastupao i za veliku Barcelonu, kazao je jednu posebno zanimljivu stvar kada je riječ o aktuelnom kapitenu Zmajeva
16.11.2018. u 13:17
get url
text

Zmajevi su remijem protiv Austrije u četvrtak navečer izborili plasman u A diviziju Lige nacija, među 12 najboljih selekcija Evrope.

Već u nedjelju izabranike Roberta Prosinečkog očekuje novi izazov. Protivnik će im u Las Palmasu, u prijateljskom susretu, biti selekcija Španije.

Pred prijateljski duel sa Crvenom furijom, bivšim evropskim i svjetskim prvacima, za poznatu Marcu, preciznije rečeno za radio stanicu poznatog španskog sportskog lista, govorio je nekadašenji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i njen selektor Meho Kodro.

Nekada sjajni napadač, koji je tokom igračke karijere nastupao za nekoliko španskih klubova, između ostalog i za veliku Barcelonu, kazao je jednu posebno zanimljivu stvar kada je riječ o aktuelnom kapitenu Zmajeva i najboljem strijelcu u historiji našeg nacionalnog tima, Edin Džeki.

- Mislim da je Edin Džeko nešto najbolje što smo imali na Balkanu u posljednje vrijeme. On jako dobro razumije fudbal, učestvuje kako u ofanzivnim, ali i tako u defanzivnim zadacima - pohvalio je Kodro kapitena Zmajeva, te dodao zanimljivu činjenicu:

- Edin je komotno mogao posljednje dvije - tri godine igrati u dresu Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.