Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji

Objavljeno: 24.09.17 u 22:34

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je kako BiH uopće nema kapacitete da prisluškuje bilo koga u Hrvatskoj i Srbiji.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH  FOTO: ARHIV
Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH FOTO: ARHIV

- Možda ne bih trebao reći, ali mi nemamo tehničkih kapaciteta da nekoga možemo prisluškivati van BiH, odnosno u Hrvatskoj - rekao je Mektić u emisiji na ATV-u.

On se pita i šta je potrebno više da kao ministar sigurnosti BiH izgovori da bi se zaustavila priča o navodnom prisluškivanju hrvatskih funkcionera.

- U ranijim aferama govorilo se da mi prisluškujemo Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i tako dalje. Sad kažem, mi nemamo tehničkih kapaciteta da to radimo - podvukao je Mektić.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH posljednjih mjeseci našla se na žestokom udaru političara koji su iznosili tvrdnje da bh. agencija prisluškuje regionalne zvaničnike.

Ministar Mektić rekao je u ATV-ovoj emisiji “1 na 1” i da nema političkih ambicija da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske na predstojećim općim izborima u BiH.

- Ja sam član SDS-a i sada sam se politički aktivirao. Član sam i najviših političkih organa SDS-a. Ako stranka bude procijenila da mogu na nekoj funkciji da doprinesem narodu, neću tvrdoglavo biti protiv toga. Ako bih mogao, više bih volio da ostanem u sektoru sigurnosti - rekao je Mektić.