open-navfaktor-logo
search
Jačanje saradnje
Mektić i ambasador Saudijske Arabije o viznoj liberalizaciji i saradnji policija
O interesu za turističke destinacije u našoj državi govori i činjenica da su tri saudijska grada direktno povezana avionskim linijama sa Sarajevom
30.05.2019. u 16:36
get url
text

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas u Sarajevu sastanak sa ambasadorom Saudijske Arabije Hanijem bin Abdullahom Mominahom, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje u oblasti sigurnosti i liberalizaciji viznog režima za građane Saudijske Arabije.

Ministar Mektić je upoznao ambasadora Mominaha sa dosadašnjom procedurom koju su pokrenule institucije BiH, naglašavajući da bi vizna liberalizacija bila od obostrane koristi jer bi se olakšalo kretanje građana, ali i povećao broj turističkih posjeta u BiH.

O interesu za turističke destinacije u našoj državi govori i činjenica da su tri saudijska grada direktno povezana avionskim linijama sa Sarajevom.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o provođenju Sporazuma o policijskoj saradnji, odnosno uspostavljanju saradnje na operativnom nivou između sigurnosnih agencija dvije države, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.