Jačanje saradnje

Mektić i ambasador Saudijske Arabije o viznoj liberalizaciji i saradnji policija

Objavljeno: 30.05.2019. u 16:36

O interesu za turističke destinacije u našoj državi govori i činjenica da su tri saudijska grada direktno povezana avionskim linijama sa Sarajevom

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas u Sarajevu sastanak sa ambasadorom Saudijske Arabije Hanijem bin Abdullahom Mominahom, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje u oblasti sigurnosti i liberalizaciji viznog režima za građane Saudijske Arabije.

Ministar Mektić je upoznao ambasadora Mominaha sa dosadašnjom procedurom koju su pokrenule institucije BiH, naglašavajući da bi vizna liberalizacija bila od obostrane koristi jer bi se olakšalo kretanje građana, ali i povećao broj turističkih posjeta u BiH.

O interesu za turističke destinacije u našoj državi govori i činjenica da su tri saudijska grada direktno povezana avionskim linijama sa Sarajevom.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o provođenju Sporazuma o policijskoj saradnji, odnosno uspostavljanju saradnje na operativnom nivou između sigurnosnih agencija dvije države, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije