Hrvatska

Ured predsjednice RH ne želi komentirati 'politikantske konstrukcije'

Objavljeno: 14.03.2019. u 17:25

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH objavilo kako je cilj tvrdnji koje je iznio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić zapravo ugrožavanje uspješne saradnje dviju država

Kolinda Grabar Kitarović

Ured hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u četvrtak je poručio da nema namjeru komentirati "politikantske konstrukcije" ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića koji je rekao da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta za prenošenje oružja i eksploziva, dok je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH objavilo kako je cilj tih tvrdnji ugrožavanje uspješne saradnje dviju država.

Ured hrvatske predsjednice u četvrtak je kazao kako "nema namjeru uopće komentirati ove zlonamjerne, potpuno neutemeljene i politikantske konstrukcije", prenosi HRT.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH istaknulo je kako "u cijelosti odbacuje neosnovane i krajnje tendeciozne tvrdnje koje očito imaju za cilj dovesti u pitanje uspješnu saradnju dviju država na području borbe protiv terorizma te negativno utjecati na daljnji razvoj sveukupnih odnosa Hrvatske i BiH kao dvije susjedne i prijateljske države".

Ministarstvo dodaje kako Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda, Evropske unije, NATO saveza i Vijeća Europe ostaje u potpunosti opredijeljena po pitanju suzbijanju terorizma, u čemu će nastaviti sarađivati sa susjednim državama i međunarodnim partnerima.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije