Konferencijia u Budvi

Mektić: U borbi protiv ekstremizma važna regionalna saradnja

Objavljeno: 15.11.2018. u 14:34

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić učestvuje na konferenciji u Budvi na kojoj se razgovara o zajedničkim pristupima i saradnji u borbi protiv ekstremizma, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH

Mektić je naglasio važnost regionalne saradnje u borbi protiv svih oblika ekstremizma i radikalnih grupa

Učestvujući na panelu o sigurnosnim izazovima zemalja zapadnog Balkana, Mektić je istakao mjere koje BiH poduzima u toj oblasti, te naglasio važnost regionalne saradnje, rezmjene informacija i iskustava u borbi protiv svih oblika ekstremizma i radikalnih grupa koje svojim djelovanjem narušavaju sigurnost cijelog regiona.

Ministri unutrašnjih poslova zemlja regiona u svojim diskusijama istakli su da je za uspješnu borbu protiv ekstremizma, uz regionalnu saradnju, važna i saradnja između državnog i lokalnog nivoa.

Tokom konferencije u Budvi, napravljen je osvrt na postojeće strategije i implementaciju akcionih planova država regiona za borbu protiv nasilnog ekstremizma.   

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije