open-navfaktor-logo
search
Borac slavio u derbiju
Meleg i Cvijanović sredili Velež
Fudbaleri Borca nastavili su sa odličnimm partijama u proljetnom dijelu sezone.
06.03.2022. u 16:55
get url
text

Banjalučani su u jednom od derbija 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu nadigrali oslabljeni Velež rezultatom 2:0.

Borac je mnogo bolje krenuo u meč, u prvom poluvremenu imao potpunu inicijativu, neke velike prilike, ali Rođeni su uspjeli na odmor otići netaknute mreže.

Kada se Velež u drugom poluvremenu trnuo, po teškom jer je uklanjanje snijega ostavilo posljedice, primio je pogotke.

Rođeni su u 57. minuti imali zicer. Peco je šutirao sa 11 metara nakon povratne lopte Dejanovića, a zatresao se vanjski dio mreže.

Već u narednom napadu stigla je brutalna kazna. Borac je poveo. Pogodio je Meleg s 25 metara. Radi se o situaciji u kojoj je možda i golman Veleža Bogdanović mogao bolje intervenisati.

U 68. minuti Mostarci su mogli do poravnanja. Rezervista Anđušić samo što je ušao u igru imao je priliku zatresti mrežu Banjalučana, ali iz izgledne pozicije šutirao je direktno u golmana.

Kao i kod prvog gola, stigla je kazna. Odmah u narednom napadu Borac dolazi do drugog pogotka. Pogodio je Cvijanović na asistenciju Lukića. Cvijanović se nije radovao iz poštovanja prema bivšem klubu. Podsjetimo da je napadač ove zime upravo iz Veleža stigao u Borac.

Borac u narednom kolu gostuje kod Sarajeva, a Velež dočekuje Tuzla City.

Banjalučani su treći na tabeli sa 36 bodova na kontu, s bodom zaostatka za Tuzla Cityjem, koji ima i meč manje. Velež je ostao na osmom mjestu sa 24 boda.

Tabelu predvodi Zrinjski koji je osvojio 54 boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.