open-navfaktor-logo
search
Bh. rukometaš
Memić nakon potpisa za učesnika Lige prvaka: Želim dokazati da mogu igrati na najvišem nivou
Vjerujem je ovo stepenica više u mojoj karijeri poslije odlične prošle sezone u Izraelu, rekao je bivši desni bek sarajevske ali i visočke Bosne
08.07.2019. u 15:24
get url
text

Nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne Elis Memić od naredne sezone nosit će dres finskog prvaka Cocksa koji će u sljedećoj sezoni igrati EHF Ligu prvaka, što je bila prevaga pri odluci da se ovaj desni bek odluči za ovaj klub.

U protekloj sezoni Memić je nosio dres izraleskog Nez Tziona, a za sedam dana bh. rukometaš će put Skandinavije.

- Finalizirao sam tek danas dogovor. Saradnja je dogovorena na jednu godinu, uz mogućnost produženja na još jednu - kazao je Memić za Faktor, te dodao:

- Cocks je klub koji će u sljedećoj sezoni igrati Ligu prvaka. To je bio glavni motiv koji me uopće privukao u ovaj klub. Vjerujem je ovo stepenica više u mojoj karijeri poslije odlične prošle sezone u Izraelu.

Memić će očito jako motivisan 15. jula otputovati u Finsku na pripreme s novim klubom.

- Želja je da vidim mogu li igrati na nivou kakav je Liga prvaka ili ne. Iskreno se nadam da ću dokazati sebi ali i klubu da mogu igrati na najvišem mogućem nivou kakav je definitivno najjačev evropsko klupsko takmičenje - naglasio je Memić.

Rukometaš koji je ponikao u ilidžanskom Igmana, odakle je još kao omladinac prešao u redove Studenata, nije se odrekao ni reprezentativnog dresa, naprotiv.

- Vidjet ćemo, kod mene želja uvijek postoji jer je igrati za reprezentaciju najveća moguća čast, no jasno da će sve zavisiti i od mojih nastupa u novom klubu - poručio je Memić koji je nakon Bosne dvije sezone nosio dres banjalučkog Borca, da bi se zatim okušao i u turskom Zagnosu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.