open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Memić nakon ročišta Dupovcu i Mutapu: Znao sam da su podmetali dokaze
Muriz Memić, otac Dženana Memića, nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH obratio se novinarima ispred Suda BiH.
03.02.2021. u 15:51
get url
text

- Čuli ste njihovo izlaganje (advokata, op. a.). Ja da sam samo to slušao, pristao bih na optužnicu Kantonalnog tužilaštva i federalnog, odmah. Ja sam zato ovo sve i uradio jer sam znao da su lagali, namještali dokaze, poturali dokaze - rekao je, između ostalog, Memić.

Kazao je i da ga je obradovala vijest da ima novi svjedok, ali da ne bi dalje o tome.

- To ako ima, to je stvarno velika stvar. Pustit ćemo Tužilaštvo da radi, da ne ometamo ovu istragu. Ali neće oni stati, ima tu još dosta posla, ne moraju svi biti na optuženičkoj klupi od ovih 45, ali ovaj vrh mora. Zna se ko je na početku krivične prijave i oni moraju odgovarati - kazao je Memić.

Na tvrdnju advokata Gačanovića da se radi o politički montiranoj istrazi, rekao je da "on nema pojma". 

Podsjetimo, jutros je u Sudu BiH održano ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH da odredi jednomjesečni pritvor Hasanu Dupovcu, nekadašnje šefu jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS i Zijadu Mutapu, ocu Alise Mutap.

Njih dvojica uhapšeni su prekjučer u sklopu istrage koju Tužilaštvo BiH vodi po prijavi Muriza Memića, a terete se za ometanje istrage u slučaju smrti Dženana Memića.

Memić je tužilaštvu BiH prijavio 45 osoba, među kojima su pripadnici policije, kantonalni i federalni tužioci, a prvoprijavljena je bivša glavna kantonalna tužiteljica u KS Dalida Burzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.