open-navfaktor-logo
search
Superligaš sa Save
Menadžer Miralema Pjanića blizu preuzimanja srbijanskog kluba
Poznati fudbalski menadžer Fali Ramadani, čija agencija zastupa i našeg Miralema Pjanića, uskoro bi trebao preuzeti šabačku Mačvu, piše Sport Klub.
20.12.2020. u 12:19
get url
text

Ramadani koji pored veznjaka Barcelone zastupa i interese Harisa Hajradinovića, Armina Hodžića i Harisa Duljevića, važi kao glavni kandidat da preuzme finansiranje igračkog pogona i vođenje sportskog sektora šabačkih "crveno-crnih". Pregovori sa klupskim strukturama i gradskim vlastima, preko posrednika, uveliko su u toku i očekuje se da uskoro budu privedeni kraju, na višestruko zadovoljstvo.

- Ukoliko Ramadani stane iza projekta, brigu o Mačvi vodit će, naravno, tim saradnika poznatog agenta. Fudbalski propisi ne dozvoljavaju angažovanje, savremeno nazvanih "posrednika u transferima", unutar klubova - navodi Sport Klub.

Šabački klub imao je mnogo problema u ovoj godini. Nagomilala su se dugovanja prema fudbalerima i trenerima, narasle obaveze i povjeriocima, što je generisalo probleme, a krajem oktobra iz kluba se povukao dugogodišnji predsjednik Ivica Kralj, pa mnogi u menadžeru, koji je tokom karijere zastupao i Zvjezdana Misimovića, vide spasioca šabačke Mačve.

Inače, protiv Ramadanija, koji je i ranije bio vlasnik nekoliko klubova u Evropi, početkom ove godine pokrenuta je istraga zbog sumnje da zajedno sa Nikolom Damjancem neplaćanjem poreza oštetio budžet Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.