open-navfaktor-logo
search
Skrivena kamera
Menadžment ZOI-ja žalio se da ima previše zaposlenih, sada zovu sportiste da čiste bazen za akumulaciju
Menadžment ZOI-ja prije dva mjeseca žalio se da ima previše radnika i da će im umjesto kancelarija ponuditi da rade na skijalištu, a imao je idealnu priliku za to.  
05.08.2021. u 21:50
get url
text

Naime, potrebno je očistiti bazen iz kojeg se napajaju topovi za umjetni snijeg. Umjesto da to urade radnici ZOI-ja, koji primaju plaću, navodno su pozvali u pomoć sportske kolektive.

VEZANI TEKST - U ZOI-ju je previše zaposlenih, umjesto kancelarija ponudit će im da rade na skijalištu

Ovu informaciju na Facebooku je objavilo udruženje ExtremeSport Sarajevo.

- Bjelašnica treba našu pomoć! Imamo poziv u pomoć od strane ZOI-ja. Radi se o gornjoj akumulaciji tj. bazenu iz kojeg se napajaju topovi za umjetni snijeg. Bazen je pun kamena koji im pravi problem i kojeg ima dosta, te koji nije moguće odstraniti mašinski da se ne bi oštetila zaštitna folija. Mora se ručno iznositi i treba dosta ljudstva. Ekipa iz Extreme Sport kluba će se odazvati pozivu u pomoć svakako, ali i ovim putem molimo sve koji su u prilici pomoći jer što nas više dođe, lakše ćemo i prije uraditi posao.

ZOI nije u mogućnosti da plati nekoj firmi da ovo uradi niti imaju dovoljno ljudi, sem nekoliko standardnih radnika ZOI-ja koji su uvijek tu kada treba zapeti. Treba im naša pomoć, odnosno treba da uradimo veliku stvar za našu planinu, da imamo sigurnu skijašku sezonu ako ne bude prirodnog snijega jer navodno taj kamen pravi problem zašto se gornja akumulacija ne može napuniti do kraja i zašto ne funkcioniše kako treba. Radna akcija je planirana u nedjelju sa početkom u devet sati. Hranu i vodu osigurao je ZOI'84 – stoji u njihovoj objavi.

Poziv za čišćenje izazvao je negativne komentare na društvenim mrežama.

- Je li ovo skrivena kamera – pita se jedan građanin na Facebooku.

Kontaktirali smo i direktora ZOI-ja Jasmina Mehića koji nam je pojasnio cijelu situaciju.

- ZOI može sve uraditi sam. Samoinicijativno su nam pomoć ponudili i rekli su da su spremni da pomognu i da to volonterski urade. Aktivnost čišćenja kamena se provodi svake 2-3 godine. Naša skijaška zajednica, kada ih ne zovemo, kaže što nas zaobilazite, kada ih pozovemo, kritikuju što mi ne radimo – kaže Mehić koji je dodao da u ZOI-ju pripremaju sistematizaciju koja će za dvije sedmice biti na Nadzornom odboru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.