open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Menalo o Zmajevima: Napeta situacija, događaju se stvari koje nemaju veze s fudbalom
Luka Menalo, fudbaler Dinama koji odrađuje posudbu u Rijeci, u razgovoru za hrvatske medije dotakao se reprezentacije Bosne i Hercegovine.
19.01.2021. u 16:40
get url
text

- Ja sam prošao sve mlađe selekcije BiH, prirodan je put bio da zaigram za A reprezentaciju. No, sada se događaju toliko ružne i glupe stvari koje nemaju veze s fudbalom, ne bih htio to ni komentirati - rekao je Menalo za Sportske novosti pa nastavio:

- Stanje bih opisao kao cirkus. Bio sam pozvan protiv Italije u Ligi nacija pa sam dvaput završio na tribinama, imali smo tri krila, a od toga su dvojica gledali utakmice s tribina, Duljević i ja. Ovog časa nemamo selektora, situacija je napeta i vidjet ćemo kao će se stvari odvijati.

VEZANI TEKST - Sergej Barbarez objasnio zašto neće biti selektor Zmajeva: "Oni" su davno odlučili...

Razgovori o novom selektoru Zmajeva nastavit će se u četvrtak na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U igri za nasljednika Dušana Bajevića su Ivaylo Petev i Sergej Baarbarez. Međutim, proslavljeni kapiten bh. tima masno sinoć obrazložio je navijačima da su male šanse da on zauzme selektorsku fotelju.

Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića, dok je s druge strane Zvjezdan Misimović po instrukcijama Vice Zeljkovića, predsjednika FSRS, za novog selektora predložio bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

Podijeljen je i Izvršni odbor FSBiH, s obzirom na to da su Bošnjaci (njih šest) protiv Peteva, dok Barbarez nema podršku iz FSRS. U ovoj priči, četiri člana "fudbalske vlade" iz županijskih saveza prikljonjeni su kolegema iz entiteta RS i podržavaju Peteva.

Zbog svih događanja unutar IO, nije nemoguće da izbor ponovo bude prolongiran, a da se u međuvremenu pronađe neko treće, kompromisno, rješenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.