open-navfaktor-logo
search
Vratio se s posudbe
Menalo: Želim da se nametnem selektoru
Luka Menalo, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine od ove sezone je ponovo u Dinamu i očekuje da će se u Zagrebu duže zadržati, ali i igrački napredovati, prenosi Anadolu Agency (AA).
02.09.2020. u 17:45
get url
text

Od prelaska u Dinamo iz Širokog Brijega 24-godišnji krilni fudbaler bio je na posudbi u Slaven Belupu, a prošlu sezonu u ljubljanskoj Olimpiji.

- Sad sam se vratio i nadam se da ću, nakon dvije posudbe, ostati duže u klubu, pokazati ono što znam, nastaviti dalje napredovati i iskoristiti sve mogućnosti koje mi Dinamo pruži - istakao je Menalo za internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Menalo je do sada zabilježio dva nastupa za "A" reprezentaciju BiH, te se nada da će dobiti priliku da zaigra i u narednim duelima Lige nacija protiv Italije i Poljske.

- Svakom igraču je to želja i cilj kojem teži pa sigurno da se i ja potajno nadam minutaži i šansi, a ako je dobijem da ću je i iskoristiti - kazao je Menalo i dodao:

- Od saigrača očekujem da se još više zbližimo. Mislim da nam je dobro došlo ovo okupljanje pred Ligu nacija jer nam je to prilika da se prije baraža bolje upoznamo sa novim selektorom i stručnim štabom. Od sebe lično očekujem da se probam nametnuti, sa dam svoj maksimum i budem tu za utakmice baraža.

Bh. fudbalere, nakon priprema u Zenici, 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe 1 Lige A u gostima kod Italije. Tri dana nakon ogleda u Firenci Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi 1 igrat će još Holandija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.