open-navfaktor-logo
search
Tehnički kvar
Mercedes upozorio 800.000 vlasnika na potencijalni rizik od požara
Daimlerov Mercedes-Benz obavijestio je vlasnike svojih luksuznih automobila o tehničkom kvaru koji bi mogao izazvati požar, dodajući da povlačenje trenutno nije moguće jer dijelovi potrebni za rješavanje problema nisu dostupni.
05.01.2022. u 14:45
get url
text
Ilustracija

Problem je povezan s mogućim curenjem u pumpi rashladne tekućine koja bi mogla zagrijati komponente, rekli su iz Daimlera u utorak.

Ovu vijest je prvi objavio njemački list Bild, koji je objavio kopiju pisma koje je Daimler poslao na oko 800.000 vlasnika Mercedes-Benza pogođenih kvarom, u kojem se navodi da se "ne može isključiti rizik od požara", prenosi CNN.

Daimler je potvrdio da je pismo autentično.

U pismu se dodaje da dijelovi potrebni za rješavanje problema nisu bili odmah dostupni tako da opoziv trenutno nije moguć, ali će biti pokrenut čim komponente budu dostupne.

- U međuvremenu, vozilom koje je pogođeno trebalo bi upravljati na posebno oprezan način, a korištenje svesti na minimum - navodi se.

Daimler nije mogao potvrditi Bildov izvještaj da je "pogođeno" 800.000 vozila.

Pogođeni modeli su određeni GLE / GLS (platforma 167), C-klasa (205 platforma), E-klasa (213 platforma), S-klasa (222 platforma), S-klasa (223 platforma), E-klasa Coupe / Kabriolet (platforma 238), GLC (platforma 253), CLS (platforma 257) i G-Klasa (platforma 463), naveli su iz Daimlera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.