Regionalni odbor Merhameta Zenica, u svojim narodnim kuhinjama, sinoć je pripremio iftare za 320 rudara u u Zenici, Kaknju i Brezi. Merhamet je podijelio iftarske obroke za 120 komorata u Rudniku mrkog uglja Zenica i to na dvije lokacije: u jami Raspotočje i Staroj jami.

Osnovni odbor Merhameta Kakanj je u svojoj narodnoj kuhinji pripremio je iftare za 100 rudara Rudnika mrkog uglja Kakanj, u proizvodnom pogonu Haljinići. Isto toliko iftara pripremio je Osnovni odbor Merhameta Breza za rudare u jami Sretno i jami Kamenice.

- I ove godine smo obradovali naše rudare u Brezi, Zenici i Kaknju i to će ubuduće postati tradicija tokom naših ramazanskih aktivnosti. Osoblje Merhameta u naše tri javne kuhinje potrudilo se da rudarima pripremi što kvalitetnije iftarske obroke. Rudari su se istinski obradovali i bili su prijatno iznenađeni našim gestom kojom smo željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad - kazala je direktorica Regionalnog odbora Merhameta Zenica Zijada Kliko te izrazila zahvalnost donatorima koji su pomogli pripremu iftara za rudare u Zenici, kaknju i Brezi.

Predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac je, također, kazao da će priprema iftara za rudare postati dio tradicije tokom ramazanskih aktivnosti ove humanitarne organizacije, saopćio je Mehamet.