Merima Darman pred put u Maleziju: U Kuala Lumpuru predstavit ću folklor naše zemlje

Objavljeno: 13.11.17 u 20:28 Autor: A. S.

Sarajka Merima Darman predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru za Miss turizma koji će se 6. decembra održati u Kuala Lumpuru. 

Merima u Maleziju putuje 19. novembra FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ
Merima u Maleziju putuje 19. novembra FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Bit će ovo prvi put da dvadesetogodišnja asistentica naše poznate manekenke i vlasnice agencije "Swan Model Management", Džejle Glavović, učestvuje u jednom tako velikom takmičenju koji će okupiti šezdesetak zemalja.

Merima u Maleziju odlazi sama već 19. novembra, ali to je, kaže ne plaši jer su joj misli zaokupirane nečim drugim - svakodnevnim pripremama i željom da svoju zemlju predstavi u najboljem svjetlu.

- Džejla ima puno obaveza, a da bi neko od moje porodice išao, potreban je novac. Na žalost, to sebi u ovom trenutku ne možemo priuštiti. Ali, meni je sasvim dovoljno da imam podršku roditelja, braće, Džejle, prijatelja i momka Nedima Ikanovića. On je stariji od mene pet godina, po zanimanju je arhitekt i puno mi pomaže sa savjetima. Naravno, ima treme, ali već sam ostvarila kontakte sa predstavnicama Makedonije i Srbije i jedva čekam da upoznam nove djevojke i zemlju u koju idem - ponosno ističe.

U sklopu izbora za Miss turizma bit će održan talent show, a naša predstavnica za tu priliku posebno se priprema.

- Volim plesati. Nekada sam se bavila hip hopom i latinoameričkim plesom, pa sam odlučila i na ovom događaju pokazati šta znam. Naravno, pošto ću u Kuala Lumpuru predstavljati svoju zemlju, odlučila sam da to bude nešto svojstveno samo BiH, pa sam se opredjelila za folklor. Ubrzano radim na koreografiji, i u narednih nekoliko dana sve će biti završeno - otkriva Merima.

Cijeli članak pročitajte na portalu Coolstyle.