open-navfaktor-logo
search
Na listi SDA
Meša Selimović, kandidat u Novom Sarajevu: Moje ime nije teret, nego povlastica
Imati ime koji svi znaju i pamte s lakoćom može biti prednost ili usud. Zbog toga je jako važno ostaviti dobar prvi dojam. To najbolje zna Meša Selimović, 31-godišnji Sarajlija, koji nosi ime po našem književnom velikanu.
03.11.2020. u 12:47
get url
text
Meša Selimović, kandidat za Općinsko vijeće Novo Sarajevo
Meša Selimović, kandidat za Općinsko vijeće Novo Sarajevo

- Otac rahmetli je volio čitati djela Meše Selimovića, a s obzirom na to da je mama dala ime mom starijem bratu, otac je dobio priliku da bira ime za mene. Rekao je, pošto je Selimović, neka bude Meša, neka ga pamte. Želio je da postanem dobar i pošten čovjek, tako da me ljudi, kada čuju ime, pamte po dobru - priča Meša Selimović.

Ocu je i danas zahvalan na tome jer kada priča s ljudima i predstavi se, uvijek izazove pozitivnu emociju.

- Još kada sam bio mali, kada bi mama rekla moje ime, naprimjer na šalteru, često bi dobila odgovor: "Gospođo, nisam pitala adresu". Bilo je puno takvih situacija koje uvijek završavaju s osmijehom. Ime mi nije teret, nego povlastica. Trudim se da ostavim dobar prvi dojam, da više pričam o mom sagovorniku nego o sebi - kaže Meša Selimović.

Meša Selimović je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Sarajevu postao certificirani računovođa, a radno iskustvo stjecao je u privatnom sektoru. Oženjen je i otac dvije djevojčice. Na Lokalnim izborima 2020. godine kandidat je na listi SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

VEZANI TEKST - Kandidat na izborima Zlatko Lagumdžija: Ime nisam dobio po bivšem lideru SDP-a, nego po rahmetli amidži

- Bio sam član Savjeta mjesne zajednice Čengić Vila 1 i tu sam naučio šta podrazumijeva posao općinskog vijećnika. Također, predsjednik sam Vijeća roditelja JU "Djeca Sarajeva" i tu sam kroz volonterski rad upoznao problematiku roditelja i predškolske djece. Kroz posao vijećnika želim ta iskustva iskoristiti da posao što bolje obavim - priča Meša.

On ističe da je potreban otklon od politike koja radi za svoj vlastiti interes.

- Ljudima moramo probuditi nadu, da zajedno možemo napraviti iskorak pozitivnom kampanjom i pozitivnom politikom, koja će biti za primjer svima u BiH. Najbolji način za to je posao vijećnika raditi na pošten i fer način za interes naroda - zaključuje Meša Selimović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.