open-navfaktor-logo
search
Veliko pojačanje
Mešanović sutra potpisuje ugovor sa Sarajevom, postaje najplaćeniji igrač bh. prvaka?
Napadač Maribora Jasmin Mešanović sutra bi trebao potpisati ugovor sa Sarajevom, piše slovenski portal Ekipa24.si.
19.02.2021. u 21:43
get url
text

Iako je prijelazni rok u većini zemalja završen, kako javlja ovaj slovenski medij, Mešanović je odlučio napustiti klub i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu.

Maribor za njega neće naplatiti odštetu, ali je sa Sarajevom dogovoreno da slovenskom timu pripadne 20 posto iznosa obeštećenja od eventualnog narednog Mešanovićevog transfera.

Ekipa24.si tvrdi da je Sarajevo Mešanoviću ponudilo identičnu platu kakvu je imao u Sloveniji, a prema saznanjima našeg portala to je na godišnjem nivou oko 120.000 eura, čime bi Mešanović postao naplaćeniji igrač tima sa Koševa.

U toku sutrašnjeg danas trebao bi se desiti sastanak između Emira Hadžića i Admira Husarića, koji brine o Mešanovićevoj karijeri, a na kojem bi se trebali finalizirati detalji ugovora.

Kako Faktor nezvanično saznaje iskusni napadač i bivši fudbaler Slobode, Čelika i Zrinjskog sa Sarajevom bi trebao potpisati ugovor na tri i po godine.

Prednost za Mešanovića bit će svakako činjenica da je tokom karijere već sarađivao sa Vinkom Marinovićem, i to u Zrinjskom, iz kojeg je prešao u redove Maribora.

Na kraju napomenitmo da je Mešanović ove sezone u 17 prvenstvenih nastupa postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, a još jednu je zabilježio u kvalifikacija za Evropsku ligu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.