open-navfaktor-logo
search
Težak udarac
Messi otvorio dušu: To je najteži poraz u mojoj karijeri
Barcelona je u prvom polufinalnom meču Lige prvaka pobijedila Liverpool sa 3:0, a u revanšu na Anfield Roadu poražena je rezultatom 4:0
25.05.2019. u 16:59
get url
text

- To je najteži poraz u mojoj karijeri - rekao je o duelu sa Liverpoolom Linel Messi.

Barcelona večeras igra finale Kupa kralja protiv Valencije i u Španiji se može okititi duplom krunom. Ipak, mnoge u katalonskom timu stare rane još uvijek bole. Naročito one s Anfielda, kada su ispali iz polufinala Lige prvaka.

- To što nam se dogodilo, bio je veliki udarac za nas, ne samo za mene, već za cijeli tim. Neprihvatljivo je izgubiti na ovakav način - rekao je Messi uoči večerašnjeg duela u Sevilli.

Barcelona je u prvom polufinalnom meču Lige prvaka pobijedila Liverpool sa 3:0, a u revanšu na Anfield Roadu poražena je rezultatom 4:0.

- Poraz u finalu Svjetskog prvenstva bio je strašan, ali to je bilo još gore. Ovo je najteži poraz u mojoj karijeri - jasan je Argentinac.

Messi je kazao da za "horor" iz Liverpoola nije kriv trener Erneso Valverde.

- Ono što se dogodilo na Anfieldu nije njegova krivnja. Mi smo na terenu. Valverde je učinio sjajan posao na klupi Barcelone, a ja želim da ostane u nadolazećoj sezoni. Prošle godine smo osvojili duplu krunu, imamo šansu da isto uradimo i ove godine - rekao je Messi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.