open-navfaktor-logo
search
Let za Južnu Ameriku
Messi ponudio prijevoz saigračima: Argentinci na pripreme stižu kapitenovim avionom
Fudbalsku reprezentaciju Argentine očekuje meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a u prva dva susreta Gaučosi će za protivnike imati selekcije Ekvadora i Bolivije.
06.10.2020. u 11:32
get url
text

Kapiten Argentine Lionel Messi velikodušno je svojim reprezentativnim kolegama ponudio prijevoz iz Evrope u Južnu Ameriku, a društvo u njegovom privatnom avionu pravit će mu Paulo Dybala, Juan Foyth, Marcos Acuna, Lucas Occampos i Nicolas Otamendi.

Na ovaj potez kapiten i prva zvijezda Barcelone odlučila se zbog specifične situacije u avioprijevozu koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

Vrijedi reći da jje Messi svoj privatni avion Gulfstraem V platio 12 miliona funti 2018. godine, a od tada ga je iznajmljivao više puta.

Podsjećanja radi, avion u vlasništvu Messija je ranije ove godine bio promoran sletjeti u Brisel zbog tehničke greške koja ja otkrivena.

Avion posjeduje kuhinju, dva kupatila i 16 sjedećih mjesta, a udobna sjedeća mjesta mogu se pretvoriti u osam kreveta.

Na kraju vrijedi reći da će Argentinci Ekvador ugostiti u 9. oktobra u 2.10 sati po centralnom evropskom vremenu, dok će četiri dana kasnije gostovati u Boliviji. Početak susreta zakazan je u 22 sata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.