open-navfaktor-logo
search
Varnice na terenu
Messi se unio u lice nasljedniku Cristiana Ronalda, Jao Felix bez respekta
Mnogo nervoze bilo je s obje strane, a susret je obilježio obračun Lionela Messija i Joao Felixa, kojeg svi odavno nazivaju nasljednikom Cristiana Ronalda
10.01.2020. u 08:09
get url
text

U Saudijskoj Arabiji prvi put u historiji igra se špansi Superkup, na kojem sudjeluju čak četiri ekipe Primere. Real Madrid je u srijedu osigurao finale pobjedom 3:1 protiv Valencije, a dan kasnije mu se u borbi za naslov pobjednika pridružio Atletico Madrid.

Sastav Diega Simeonea šokirao je Barcelonu u utakmici u kojoj su viđena dva preokreta. Nakon što je poveo Atletico na samom početku drugog poluvremena Barcelona je golovima Messija i Griezmanna preokrenula do 62. minute.

Nakon toga je poništen, drugi put na utakmici, pogodak Barceloni, da bi zatim Atletico u 81. i 86. minuti zabio pogotke koje su ih odveli u veliko finale. Morata i Correa su bili strijelci za 3:2 pobjedu.

Mnogo nervoze bilo je s obje strane, a susret je obilježio obračun Lionela Messija i Joao Felixa, mladog Portugalca kojeg svi odavno nazivaju nasljednikom Cristiana Ronalda.

Ova situacija desila se na samom kraju prvog poluvremena kada je najprije Jordi Alba krenuo prstom prema licu mladog Portugalca, na što mu je ovaj odgurnuo ruku, a onda mu je prišao Lionel Messi i unio se u lice. Felix mu je odgovorio u stilu "Što sad ti hoćeš?", a u tom su trenutku reagovali saigrači i sudija, te ih razdvojili ih.

Još su se igrači međusobno nagurivali nakon toga, zbog čega je Luis Suarez zaradio žuti karton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.