open-navfaktor-logo
search
Istekao mu ugovor
Messi više nije fudbaler Barcelone: Ovo su opcije za nastavak karijere
Od ponoći Lionel Messi je slobodan fudbaler. Argentincu je istekao ugovor s Barcelonom, ali informacije koje stižu iz Katalonije govore kako će kapiten Blaugrane odraditi još jedan ugovor s klubom u kojem igra od početka karijere.
01.07.2021. u 10:29
get url
text

Spekuliše se kako bi Messi mogao potpisati dvogodišnji ugovor, a na kojem je dobar dio svoje predsjedničke kampanje koncipirao Joan Laporta, s kojim je Argentinac i njegova porodica u izvrsnim odnosima.

Ipak, priča se da bi Barca mogla ponuditi Messiju i duži ugovor, sve to kako bi Leo karijeru završio u klubu u kojem je i počela.

VEZANI TEKST - Barcelona u brigama: Messi u ponoć postaje slobodan igrač

S druge strane, postoji i mogućnost prema kojoj bi sjajni argentinski napadač poslije dvogodišnjeg ugovora s Barcelonom odradio jednu godinu ugovora u redovima Inter Miamija, a potom se vratio na Nou Camp u nekoj drugoj ulozi.

Messi u Miamiju ima nekoliko nekretnina i upravo zbog toga svi predviđaju da će u finišu karijere zaigrati za klub Davida Beckhama.

Najveći problem za Barcelonu su finansije, a glavno pitanje je hoće li osigurati bankovne garancije za novi ugovor sjajnog Argentinca.

Drugo je pitanje da li će biti u mogućnosti sastaviti tim po Messijevom ukusu. Dolazak Sergija Aguera prvi je od poteza kojim Barcelona želi ugoditi svom kapitenu.

Barcelona je u dugovima od 1,2 milijarde, a pandemija koronavirusa je otežala poslovanje mnogim klubovima, pa tako i španskom velikanu.

Istovremeno, Manchester City i PSG spremno čekaju razvoj situacije, a novci za oba kluba ne bi trebali biti problem, pogotovo što za Messija ovog puta neće morati platiti obeštećenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.