open-navfaktor-logo
search
Haos zbog koronavirusa
Messiju prijeti dvosedmični karantin, iste mjere za Džeku, Pjanića, Begovića?
Pandemija koronavirusa izazvala je haos u evropskom i svjetskom fudbalu.
11.03.2020. u 22:12
get url
text

Održavanje predstojećih događaja dovedeno je u pitanje, iako organizacije poput UEFA-e uporno ponavljaju da će Evropsko fudbalsko prvenstvo početi tačno kada je planirano - 11. juna.

U isto vrijeme igra se i Copa America, na programu su i utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP u Kataru 2022. Nije nemoguće da se sve obustavi.

- Fudbaleri stranih klubovima u čijim zemljama cirkulira koronavirus i koji budu u timu Argentine morat će provesti 14 dana u karantinu po dolasku u Argentinu - objavio je ove srijede tamošnji ministar sporta Matias Lammens.

- Svaki Argentinac, ili bilo koji drugi fudbaler, koji dolazi iz tih zemalja, morat biti u izolaciji 14 dana. To vrijedi za sve - dodao je.

Lionel Messi je jedan od fudbalera koje je pozvao argentinski selektor Lionel Scaloni, što znači da bi i Messi po dolasku iz Španije morao u izolaciju.

Slične mjere na snazi su i u Bosni i Hercegovini. Veliki broj Zmajeva nastupa u Italiji, najteže pogođenoj evropskoj državi koronavirusom. Krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine je donio odluku da osobe koje ulaze iz ove zemlje moraju 14 dana u karantin.

Isto važi i za građane koji dolaze iz Kine, Irana, Južne Koreje, Njemačke, Španije ili Francuske.

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa ljekarskim timom Zmajeva danas su imali sastanak sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva FBiH. Sudionici sastanka upoznati su sa poduzetim mjerama i naredbama koje je do danas izdalo nadležno ministarstvo.

- Dalje aktivnosti FSBiH u samoj pripremi i organizaciji narednih događaja će biti u skladu sa odlukama i preporukama nadležnih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini - saopćeno je poslije sastanka.

Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine 26. marta na Bilinom polju čeka meč protiv Sjeverne Irske. Kako sada stvari stoje u zenički hram fudbala neće moći navijači, a koje igrače će Bajević imati na raspolaganju, u ovom trenutku vjerovatno ni sam ne zna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.