open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Metallegheu bod na gostovanju kod Olimpika
Uprkos remiju Olimpik je zadržao lidersku poziciju, ali će GOŠK imati priliku da eventualnom pobjedom protiv Zvijezde priđe na samo bod razlike timu sa Otoke
27.09.2019. u 18:04
get url
text

U prvom meču osmog kola Prve lige FBiH bodove su na stadionu Otoka podijelili fudbaleri Olimpika i Metalleghea, a rezultat je na kraju glasio 2:2.

Domaći tim je poveo iz prve ozbiljne prilike. U četvrtoj minuti Goran Popović je ubačaj Zajka Zebe pretvorio u vodstvo za Vukove. Imala je ekipa Esada Selimovića još nekoliko dobrih šansi da poveća prednost, no rezultat se nije mijenjao do 41. minute. Četiri minute prije kraja prve utakmice Dženan Haračić je pogodio za izjednačenje.

Kako se završilo prvo poluvrijeme, tako je počelo drugo. Poslije samo dvije minute igre Branko Peno je kreirao totalni preokret gostujućeg tima.

Nakon što su gosti iz Jajca stigli do vodstva, Olimpik je zaprijetio preko Zebe i Medića. Uslijedile su prilike domaćih, okušali su se Stjepanović i Ramić, no i dalje je ostalo 1:2, da bi gosti uzvratili preko Samardžić, ali je Hadžić zaustavio njegov šut.

Nakon niza promašaja Olimpik je u 87. minutu stigao do izjednačenja majstorskim golom Ognjena Stjepanovića. Izjednačujući pogodak kao da je osokolio domaće fudbalere, koji su do kraja zaprijetili preko Stjepanovića i Zeba, no rezultat se nije mijenjao.

Uprkos remiju Olimpik je zadržao lidersku poziciju, ali će GOŠK imati priliku da eventualnom pobjedom protiv Zvijezde priđe na samo bod razlike timu sa Otoke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.