open-navfaktor-logo
search
Pomoć
MFS-EMMAUS šalje prvu ekipu uposlenika u Tursku
Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) šalje prvu ekipu uposlenika u Tursku, prema regiji Hatay i gradu Kilis na granici sa Sirijom gdje je prema procjenama najviše stradalih u zemljotresim.
10.02.2023. u 15:33
get url
text

- U Turskoj će se naći sa našom partnerskom humanitarnom organizacijom IHH i djelovati u humanitarnoj misiji. S obzirom na to da planiramo poslati prve kamione pomoći iduće sedmice, cilj nam je i uvidjeti direktno područja gdje će biti usmjerena naša pomoć, a postoji velika vjerovatnoća da uspijemo i dočekati je dolje te sudjelovati u njenoj distribuciji - saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini i regionu su pokrenule apel za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije nakon razornog zemjotresa početkom sedmice.

Organizacije poput Udruženja "Pomozi.ba", Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet", Društva Crvenog krsta/križa BiH, te Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS), prikupile su dosad preko transakcijskih računa više stotina hiljada eura za pomoć turskom i sirijskom narodu, kao i donacije u vidu zimske odjeće, obuće, deka i drugih potrepština za građane pogođene zemljotresima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.