open-navfaktor-logo
search
Postoji dokaz
Michael Jordan uhvaćen u laži: Ipak je "sastavljao" Dream Team za Olimpijadu u Barceloni
U dokumentarnom serijalu "The Last Dance" Michael Jordan otkrio je ko su za njega najveći playmakeri NBA lige svih vremena.
27.05.2020. u 14:42
get url
text

- Uz Magica, Isiah Tomas je za mene najveći playmaker u NBA ligi, ali je kao čovjek govno - kazao je Jordan u jednoj od epizoda dokumentarca o posljednjoj šampionskoj sezoni Bullsa.

Veliki rivalitet Pistonsa i Bullsa obilježio je kraj osamdesetih i početak devedesetih godina prošlog ptoljeća.

Thomas i njegovi saigrači su tri godine zaredom izbacivali Jordana iz play-offa, ali je 1991. godine Chicago prekinuto taj niz nakon što ih je "počistio" s 4:0 na putu do prve šampionske titule.

Posljednja utakmica finala Istočne konferencije odredila je odnos između dvojice velikih košarkaša. U tom susretu Jordan je prešao preko mnogo toga, no sedam sekundi prije kraja četvrtine utakmice bilo je ono preko čega nije mogao preći.

Pistonsi su se tada pokupili i otišli s parketa bez da su čestitali Bullsima. Jordan taj potez nikada nije oprostio Isiahu, iako to originalno i nije bila njegova ideja, no očito je njega, kao vođu te generacije, držao odgovornim.

Mržnja je bila na takvom nivou da je Jordan uvjetovao nastup na Olimpijskim igrama 1992. godine nepozivanjem Thomasa, iako je selektor bio trener šampionskih Pistonsa i Thomasov učitelj Chuck Daly.

Jordan je negirao takve tvrdnje u dokumentarcu "The Last Dance", no pojavili su se dokazi koji potvrđuju da je najbolji svih vremena lagao!

- Rod Thorn (tada član odbora Američkog košarkaškog saveza koji je birao igrače za Dream Team) me pozvao, a ja sam mu najavio da neću igrati u Barceloni ako će u reprezentaciju biti pozvan Thomas. Torn je odgovorio kako Isiah neće biti pozvan zato što ga tamo ne želi ni Charles Barkley - rekao je Jordan svojevremeno u podcastu "The Dream Team Tapes", koji je dio mreže "Diversion Podcasts".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.