open-navfaktor-logo
search
Bivša prva dama
Michelle Obama: Zbog pandemije, rasne nepravde i licemjerja patim od depresije
Michelle Obama, bivša prva dama SAD-a, izjavila je da pati od "depresije niskog stepena" zbog pandemije, rasne nepravde i "licemjerja" Trumpove administracije.
06.08.2020. u 09:42
get url
text

Kazala je da upravljanje "emocionalnim usponima i padovima" zahtijeva "poznavanje sebe" i "stvari koje vam donose radost", prenosi BBC.

Michelle je izjavila da je imala poteškoće sa rutinom vježbanja i spavanjem. Priznala je da je često u "bluesu", ne samo zbog karantina, nego zbog protesta i politike koja ne radi ništa.

- Probudim se usred noći i osjećam neku težinu. U kratkom vremenu morali smo se nositi s puno promjena kako u ličnim životima tako i u našim zajednicama. Nakon šoka uslijedili su novi udarci. Ubistvo Georgea Floyda, Breonne Taylor i Ahmauda Arberyja. A sve se to događalo uporedo sa neizvjesnom pandemijom koronavirusa. Uza sve to moramo se suočiti s time da imamo puno više slobodnog vremena nego na što smo navikli - kazala je Michelle.

Međutim, rekla je da je "raspored ključan" za upravljanje tim osjećajima - i da joj je održavanje rutine postalo još važnije u pandemiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.